Items in cart: 0 items
Total: 0.00 kr
Formabs

Formabs

9,600.00 kr

Formabs – Effektiv och stabil magträning för alla

Produktbeskrivning

Formabs – Effektiv och stabil magträning!


Funka för livets Niklas Almers testar Formabs

Formabs är en funktionell magbänk för gym, crossfit och t.o.m. för hemmagymmet. Du behöver inte ner på golv eller ligga upp och ned eller jobba med tunga vikter. Den passar mycket bra för rullstolsburna som vill träna sina magmuskler.

Många upplever smärta i rygg och svanskota vid vanliga situps – detta slipper de med Formabs. Den patenterade utformningen gör så att det inte ligger något direkt tryck på svanskota eller ryggrad. Sitter man korrekt i den görs heller inga ”fel” i övningen. Magen förblir hela tiden spänd, tack vare snedställd höft kontra vinkeln i benen ner till fotpinnen.

Vid träning av magen upplever man ibland mer träning i viss fiberriktning av magmuskulaturen – i Formabs upplevs det i hela magmuskeln. Vill du öka motståndet och stabilitet i övningen finns band och viktplatta som tillbehör, något många upplever som ett bra komplement i träningen.

Skonsam

”Sit-ups är just som de låter – man sätter sig upp hela vägen från golvet. Oavsett om man gör crunches eller sit-ups bör man undvika att svanka igenom övningen. Svanken gör övningen mindre effektiv och frestar på ryggen i stället för att stärka den.
Om du hittar muskeln som pressar ner svanken mot golvet har du också hittat en viktig magmuskel.”

Publicerad i Friskispressen nr 3 2012

I Formabs sker detta naturligt i och med tippning av bäckenet bakåt.

”Kort gång”

Formabs ger också ”kort gång” i situp då man inte går till ytterligheter eftersom när man ”går upp” möter dig höften och när man går ner kudden. På så sätt blir det ingen risk för ”översträckning” med större tryck på diskarna som följd. Hur många repetitioner kan man då göra i Formabs? Jo, till magen fått Maximal utmattning då inga ”störande” komponenter eller annat kroppen kan fuska med eller hjärnan kan tänka ut finns.

Med sitt rundrör av 2,6mm kraftigt stål står den stadigt på golv och behöver inte skruvas fast. Formabs är designad med höga kvalitetsstandard, inte minst i sin slitstarka yta.

Formabs har med sin design och funktion inte lämnat någon oberörd i sin framfart. Man kan inte se sig till känslan – den måste upplevas.

Gör det lätt, ligg rätt!

Recensioner

Det finns inga produktrecensioner än.

Bli först med att recensera “Formabs”

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *